Moosi House

Location : Pak Chong, Nakhon Ratchasima

Category : Residential

Area : 240 sq.m.

Design TeamKamonchanok Wijuckhapan, Soon Thaithaworn

The 'Lam Takhlong' canal, an important waterway that runs behind the residence, is next to the air-conditioned resting house with a gabled roof. In order to appreciate the stunning views and refreshing breezes, the homeowner and designer gave top priority to rooms with canal views. As the land is higher than the canal, it is required to raise the home by 1.5 meters in order to reduce the possibility of flooding during the rainy season. Furthermore, the view from the interior balconies of the house is restricted by the narrow canal. The balcony will be moved to the side in order to remedy this, and a lower-level lounging area that resembles a “cave” will offer a closer view to the water. The 'cave' design emphasizes effortless upkeep, preparedness for flooding, and unobstructed river vistas. Glass windows in the main house will be seamlessly blended into the walls to minimize glare and improve the overall 'pavilion' atmosphere when the doors and windows are open.

 

Simplicity is the first objective in interior design to reduce cleaning during visitor stays. Wooden window frame and furniture is complemented by light, airy colors, and solid sliding doors are fitted for both security and aesthetic appeal.

follow us